Activiteiten

Klare wijn schenken, dat is mijn ambitie als ik teksten schrijf. Zoeken naar de juiste taal en invalshoek, afgestemd op de doelgroep die u wilt bereiken.

Redactie

U bepaalt het onderwerp en de lengte van de tekst, ik zorg op basis van research en/of interviews voor de invulling ervan. Ik schrijf artikels voor uw tijdschrift, website of e-zine. Ik redigeer teksten voor uw folders en brochures. Met de bril van de journalist en de pen van de copywriter. Zodat de wijn die u schenkt naar meer smaakt.

Eindredactie

Titels en tussentitels bedenken? Een langdradige brief herkneden tot boeiende lectuur? Van een interview in het Frans een kant-en-klare webtekst in het Nederlands maken? Een wollige tekst van 3000 tekens herleiden tot een snedig bericht van 1500 tekens? Met plezier zet ik mijn tanden in dit soort opdrachten.

Conceptontwikkeling

Is uw bedrijf of organisatie aan nieuwe publicaties toe? Nieuwe concepten ontwikkelen doe je niet in een handomdraai. Mee zoeken naar een frisse vertaling van uw boodschap, ook dat beschouw ik als mijn opdracht.
U wilt een bestaande publicatie ‘upgraden’? Mijn contacten met collega-freelancers wend ik graag aan om van uw gedrukte of digitale publicatie een krachtiger communicatie-instrument te maken.

Productiebegeleiding

Offertes opvragen, een haalbare planning in elkaar puzzelen en afspraken maken. Een tijdrovende bezigheid, waarvoor externe hulp soms welkom is. Ik zoek graag voor u uit welke fotograaf, illustrator, vormgever, drukker of webdesigner de beste prijs-kwaliteit kan leveren voor uw project. En zorg ervoor dat uw communicatiemiddel ook op tijd klaar is.

Vertalingen

Als u dat wenst, coördineer ik bij meertalige communicatie ook uw vertalingen. Ik werk daarvoor samen met gediplomeerde vertalers die vertalen naar hun moedertaal. Bron- en doeltalen: Engels, Frans, Italiaans, Nederlands en Spaans.

Graag referenties? Werp een blik op de lijst van klanten en opdrachten.