Favorieten

Vanuit juridisch en economisch oogpunt is mijn ‘schrijfwinkel' een eenmanszaak. Toch is het eilandgevoel me vreemd, omdat ik veel belang hecht aan samenwerking met mensen, bedrijven en organisaties die net als ik een boon hebben voor duurzaam ondernemen en zorgzaam communiceren. Maak hier kennis met enkele van mijn favoriete partners.
Om te schrijven, heb ik ook zuurstof nodig. Die vind ik o.a. in parken, natuurgebieden, kunstwerken, muziekstukken, boeken en musea. Zuurstof die ik graag met u deel.

De stem van mijn cello

Cello (foto: Frederika Hostens)

Waaraan het geluid van een cello doet denken
de cellist Widlund vertelde me dat
er in dit instrument iets huist - een stem
een al heel oude stem waarnaar je zoekt
als je speelt en die je herkent
als je haar vindt

Lees het volledige gedicht van Rutger Kopland over de stem van een cello op poëzie-leestafel.info.

Benieuwd met welke celloklanken ik me graag omring? Beluister mijn Spotify-afspeellijst Cello Virtuoso.

Hier groeit uit gras een groter licht

Middelheimmuseum Antwerpen (foto: frederika Hostens)

Lopen. Wandelen. Slenteren. Stilstaan. Kijken. Zitten. Vol bewondering verwonderd zijn ... De beelden en bomen in het Middelheimmuseum in Antwerpen nodigen me keer op keer daartoe uit. ‘Hier groeit uit gras een groter licht waaruit de dingen groeien en daaruit de stille wandelaars', schreef Bernard Dewulf toen hij in 2012-1013 stadsdichter was van Antwerpen. Een prachtgedicht voor een prachtmuseum.

Lees het volledige gedicht van Bernard Dewulf over het Middelheimmuseum op antwerpenboekenstad.be.

Respect voor mens en milieu

Ecocolor Printmaster (foto: De Wrikker)

Drukkerscollectief De Wrikker installeerde als eerste Belgische drukkerij de Heidelberg Ecocolor Printmaster. Ze stelden hiermee een voorbeeld voor de Belgische grafische markt. De Ecocolor Printmaster levert kwaliteitsvol drukwerk af zonder alcohol te gebruiken. En dat is een goede zaak voor mens en milieu.
De aanschaf van de Heidelberg Ecocolor Printmaster was een logisch vervolg op de keuze van De Wrikker om zo milieuvriendelijk mogelijk te werken. Een keuze die u o.a. weerspiegeld ziet in hun materiaal- en afvalbeleid en in de manier waarop ze omgaan met water en energie.

Twijfelgrens

Twijfelgrens Borgloon (foto: Frederika Hostens)

In Borgloon toont beeldend kunstenaar Fred Eerdekens een geplooide lijn in het landschap. Wanneer je vanuit een bepaalde positie naar deze houtachtige sculptuur kijkt, kan je er het woord 'twijfelgrens' in lezen. Fred Eerdekens gebruikt taal wel vaker als medium voor zijn kunstwerken. Tegelijkertijd is zijn werk een reflectie over hoe taal werkt. Voor Twijfelgrens moet je het juiste standpunt innemen om het 'verborgen' woord te ontdekken en het samen met het landschap waarmee het vervlochten is in je op te nemen.